Naslovnica Mostar Novi britanski ambasador sa Kordićem i Marićem: Mostar će “i dalje imati...

Novi britanski ambasador sa Kordićem i Marićem: Mostar će “i dalje imati podršku Velike Britanije”

184

Mostar — Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić su u Gradskoj vijećnici u srijedu primili u posjetu novog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Juliana Reillya.

Razgovarali su o “aktuelnoj političkoj i privrednoj situaciji u Mostaru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini”.

Gradonačelnik Kordić upoznao je ambasadora s aktivnostima koje su urađene u Mostaru u proteklom periodu, a imaju za cilj poboljšati kvalitetu života svih građana. On se također zahvalio Velikoj Britaniji na podršci koju daje projektima u Mostaru izrazivši nadu kako će dobra saradnja biti i nastavljena.

Ambasador Reilly je kako će Mostar “i dalje imati podršku Velike Britanije, te je pohvalio dobre političke odnose koji su formirani u Mostaru”.

Predsjednik Gradskog vijeća, Salem Marić, naveo je odluke koje je donijelo Vijeće u ovom sazivu, a koje “imaju za cilj privući investicije u Mostar i smanjiti odlazak mladih ljudi s ovih prostora”.

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić uručili su ambasadoru prigodne poklone i zahvalili mu se na posjeti, saopćeno je iz Grada Mostara.