Naslovnica Region Nove tenzije u Crnoj Gori

Nove tenzije u Crnoj Gori

521
foto: arhiva

Podgorica — Nove tenzije u Crnoj Gori izazvala su višestruka policijska privođenja, hapšenja i pretresi objekata dijela funkcionera opozicionog Demokratskog fronta (DF).

Dok američki State Department poziva sve strane na izbjegavanje akcija koje bi dovele do jačanja napetosti i nasilnih poteza, protesti u organizaciji Sprske pravoslavne crkve (SPC) ne jenjavaju, a na drugoj strani politički vrh države pojačava retoriku u odnosu na protivnike Zakona o slobodi vjeroispovijesti, navodi Radio Slobodna Evropa.

Pripadnici crnogorske policije su, na osnovu naredbe suda, izvršili pretres na 17 lokacija i tom prilikom oduzeli oružje u ilegalnom posjedu, pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, kao i sredstva komunikacije, koji će biti predmet forenzičkih vještačenja.

Pretresi su izvršeni u sklopu istrage i prikupljanja dokaza, a na osnovu informacija „da su ova lica učestovala u organizovanju i izvođenju napada na policijske službenike u Golubovcima 29. decembra 2019. godine kao i zaprečavanju saobraćajnica paljenjem guma i obaranjem stabala“.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave policije, pretresli su i porodičnu kuću poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića u selu Mojanovići u Zeti, desetak kilometara udaljenom od od Podgorice.

Tom prilikom lisice na ruke stavili su njegovoj šezdesetosmogodišnjoj majci Ratki Knežević, dok se sam Milan Knežević, kako je izjavio za podgorički list Vijesti, u tom trenutku nalazio u Beogradu i najavio je hitan povratak u Crnu Goru.

Ratka Knežević je nakon što je saslušao sudija za prekršaje puštena, a na teret joj se stavlja omalovažavanja policijskih službenika.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)