Naslovnica BiH Novalić: Zatvoreni aerodromi, osim cargo prevoza

Novalić: Zatvoreni aerodromi, osim cargo prevoza

156
Fadil Novalić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je da je na prijedlog Federalnog štaba civilne zaštite Vijeće ministara BiH danas donijelo odluku o privremenom zatvaranju četiri međunarodna aerodromska prelaza: Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Mostar, osim cargo prevoza.

Naglasio je da je Vlada FBiH danas donijela zaključak da će inspekcije javno objavljivati podatke osoba koje se ne pridržavaju propisanih mjera izolacije, što je nova restriktivna mjera za sprječavanje širenja zaraze.

Istakao je da su također osigurali finansijsku pomoć svim studentima koji su ostali zarobljeni u inostranstvu, te im poručio da se jave Federalnom ministarstvu obrazovanja.

Novalić je podržao i pohvalio kantone koji su se u novonastaloj situaciji aktivirali.

“Kanton Sarajevo je odredio osam miliona KM za medicinske potrebe i najavili su smanjenje plata i želim ih pohvaliti”, istakao je Novalić, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Također je pohvalio i Vladu Tuzlanskog kantona koja je odredila sumu od 900.000 KM za iste svrhe, kao i najavu rebalansa budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

(StarMo)