Naslovnica BiH Novalić se sastao sa kardinalom Puljićem

Novalić se sastao sa kardinalom Puljićem

132

Sarajevo — Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s vrhobasnskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Razgovarano je o sadašnjoj situaciji uzrokovanoj pojavom novog koronavirusa COVID-19 i negativnim uticajem koji pandemija ostavlja na sve segmente života.

Kardinal Puljić je, zahvalivši na prijemu, kazao da svi zajedno proživljavaju sadašnju složenu situaciju. Upoznao je premijera s tim da Crkva poštuje i provodi sve mjere koje se donose usljed pandemije, te istakao problem smanjenog priliva sredstava koji se odražava na status određenog broja zaposlenih.

Premijer Novalić je iskazao veliku čast povodom kardinalove posjete. Gosta je upoznao s mjerama koje je Vlada FBiH dosad poduzela s ciljem umanjenja negativnih posljedica pandemije koronavirusa.

Federalni premijer je rekao da Vlada FBiH radi i na modalitetu iznalska sistemskog rješenja za sve vjerske zajednice koje su, također, pogođene posljedicama pandemije koronavirusa.

Kardinal je, ovom prilikom, najavio i da će uskoro preuzeti predsjedavanje Međureligijskim vijećem u BiH, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(StarMo)