Naslovnica BiH Novalić: Sastanak svih nivoa vlasti u BiH zbog koronavirusa

Novalić: Sastanak svih nivoa vlasti u BiH zbog koronavirusa

516
Fadil Novalić; foto: arhiva - ilustracija

Zenica — Federalni premijer Fadil Novalić održao je danas u sjedištvu Vlade Zeničko-dobojskog kantona redovan sastanak s premijerom Mirzom Ganićem i njegovim saradnicima, s kojima je razgovarao o aktuelnim temama.

Sastanku je prisustvovao i federalni ministar pravde Mato Jozić, a tema sastanka u ZDK, napomenuo je Novalić, bila je i borba protiv koronavirusa o čemu će sutra biti održan i sastanak predstavnika svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Sastanak bi trebao biti održan u Doboju.

“Sutra imamo sastanak sa svim ministrima zdravstva i drugim faktorima koji treba da brane društvo od te pošasti. Danas smo željeli da vidimo šta u tom pogledu radi Zenica”, kazao je Novalić, koji je dodao da još nisu registrirani oboljeli od tog virusa u BiH, prenose bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Navodi, međutim, da kineski građani na Pelješcu (Hrvatska) grade most, kao i neke projekte u BiH, dok dodatnu opasnost predstavlja saznanje da se taj virus proširio i na Italiju, “s kojom imamo jaku komunikaciju“.

“Opasnost se globalizira i to je znak da se moramo udružiti i početi rješavati. Ne samo na kantonalnom nivou, jer manja je korist ukoliko samo to rješava Zenica ili Sarajevo. Može biti da je bolje rješenje da mi, na federalnom nivou, također nađemo neku izoliranu kasarnu, da bi smo od nje napravili izolatorij – po ugledu na rješavanje migrantskih kriza, nego da svaki kanton pravi izolatorij. To je skupo i nepraktično”, smatra Novalić.

(StarMo)