Naslovnica Mostar Novalić i Marić na devastiranom Partizanskom groblju: Ovakav fašizam se mora procesuirati...

Novalić i Marić na devastiranom Partizanskom groblju: Ovakav fašizam se mora procesuirati i kazniti…

340

Mostar — Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je u pratnji predsjednika GV Grada Mostara, Salema Marića, obišao u četvrtak devastirano Partizansko spomen groblje u Mostaru.

Zajednički je ponovljena oštra osuda ovakvih događaja i iskazano da se “ovakav fašizam mora procesuirati i kazniti, te da svi zajedno trebamo se pobrinuti da naši nacionalni spomenici imaju odgovarajuću zaštitu”.

Novalić je kazao kako “ovakvo nešto mogu napraviti samo vandali, divljaci, ali i bezbožnici”.

– Uvijek se pitamo kakvi su to ljudi koji skrnave i uznemiravaju kosti mrtvih ljudi. Uložili smo ogroman napor i trud 2018. godine za revitalizaciju ovog monumentalnog djela koji je znak borbe protiv fašizma i svijetlog vremena naše povijesti kada smo se pridružili onim nacijama koje su žrtvovale sve svoje materijalne i ljudske resurse kako bi savladali pošast koja se zvala fašizam – naglasio je premijer.

Novalić ističe i kako je ovo “čin koji ne smije ostati bez kazne”.

– Očekujemo od svih organa da se konačno pozabave tom grupom ljudi, tom opcijom i tom organizacijom koja je ovo uradila jer je to organizirano djelo. Ne možete 700 objekata srušit tako da to nitko ne vidi i da nitko ne čuje i da nitko ne zna – smatra premijer.

Na kraju je kazao kako će “učiniti sve da se ponovno revitalizira ovaj spomenik”.

– Ako već ne djeluju organi, očekujemo da ćemo barem mi koji gradimo biti mnogo više uporniji od onih što razgrađuju – zaključio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

 

(StarMo)