Naslovnica Mostar Novalić: I dalje ćemo pomagati Velež!

Novalić: I dalje ćemo pomagati Velež!

761
Fadil Novalić

Mostar — Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je danas Mostar gdje se susreo s predsjednikom Uprave Fudbalskog kluba “Velež” Šemsudinom Hasićem i nekadašnjim asovima tog kluba Enverom Marićem i Seadom Kajtazom.

Novalić je kazao kako su danas došli u radni, službeni posjet Mostaru iako su sportski odjeveni jer, kako je dodao, ipak se danas radi o sportskom događaju, utakmici Velež-Sloboda gdje Velež ima priliku plasirati se u europski fudbalski prostor.

– Ako se sjećate 2019. godine kad smo potpomagali ‘Velež’, a Vlada Federacije svake godine podpomogne ‘Velež’, rekao sam kako očekujem da za dvije do tri godine ‘Velež’ bude u Europi. Evo sada se pružila prilika, a ako ne ove godine onda sasvim sigurno slijedeće, mada vjerujem da će ove godine. Vjerujem kako je ovo kritična utakmica i zato sam došao tu – kazao je Novalić poručivši da će i dalje pomagati FK ‘Velež’.

Predsjednik Uprave FK ‘Velež’ Šemsudin Hasić kazao je kako je premijer Federacije BiH Fadil Novalić dugogodišnji prijatelj FK ‘Velež’, prijatelj Hercegovine i “naravno čovjek koji je kroz niz svojih aktivnosti pomogao Veležu u rješavanju nekih financijskih problema i mi smo premijeru zahvalni na razumijevanju”.

Hasić je poručio navijačima da je ovo dan kada će Velež osigurati svoj ulazak u Evropu te poželio sve najbolje i igračima i navijačima.

(StarMo)