Naslovnica BiH Nova žrtva koronavirusa u Hercegovini

Nova žrtva koronavirusa u Hercegovini

303
foto arhiva

Mostar/Široki Brijeg — Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) saopštio je u nedjelju uveče kako su iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar dobili obavijest da je preminula ženska osoba starije životne dobi, koja se liječila od korona virusa i bila je povezana s prvim klasterom.

“Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHK danas (nedjelja, op. starmo) je testirano ukupno 6 osoba s prostora Opštine Grude, od čega su tri nalaza pozitivna. Do sada je 39 osoba s područja ZHK zaraženo korona virusom”, stoji u izvještaju.

Iz Štaba CZ ZHK navode i da je u samoizolaciji 921 osoba, od čega su 102 osobe s područja Gruda, 180 ih se nalazi u Ljubuškom, 325 u Posušju i 314 osoba u Širokom Brijegu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je izvjestilo kako nije bilo kršenja Odluka Štaba CZ ZHK u protekla 24 sata.

U ponedjeljak, 6. aprila, će se održati 14. Sjednica Štaba CZ ZHK, a konferencija za medije je planirana u 14:30 sati pored zgrade Vlade ZHK u Širokom Brijegu.

Radno vrijeme trgovina od ponedjeljka je najkasnije do 18 sati, a na snazi su još uvijek mjere zabrane kretanja starijima od 65 i mlađima od 18 godina.

Broj operativnog centra je 121.

(StarMo)