Naslovnica Mostar Nova premijera u subotu u HNK

Nova premijera u subotu u HNK

86
plakat predstave u HNK

Mostar — Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar premijerno će u subotu, 15. maja, u 19 sati izvesti predstavu “Isus, Sin Čovječji”, prema istoimenom djelu Halila Džubrana.

Premijera je prvobitno trebala biti održana u utorak, 11. maja , ali je odgođena zbog lakšeg zdravstvenog problema jednog člana glumačkog ansambla predstave, navode iz HNK Mostar.

Dierektor HNK u Mostaru Ivan Vukoja ranije je poručio kako je s obzirom na okolnosti u kojima svi živimo i radimo sretan i jako zadovoljan što može najaviti još jednu premijeru. Naglasio je kako je tekst Halila Džubrana “samo jedna dimenzija ove predstave, a likovna i glazbena dimenzija su itekako važne za cjelovitost komada”.

Kroz hronologiju Isusovog života, smrti i uskrsnuća vodi nas lik Suzane, Marijine susjede iz Nazareta, kao svojevrsne naratorice i praktičnog podsjetnika na temeljnu ideju djela: marginalci kao ključni protagonisti u čijim se iskazima zrcali veličina Isusovog utjecaja na Pojedinca.

U predstavi igraju: Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Anja Kraljević, Ivo Krešić, Ana Ljubić, Nikolina Marić, Dražen Pavlović, Robert Pehar, Velimir Pšeničnik Njirić, Ivan Skoko, Iva Šimić, Filip Lukenda, Ivan Prskalo, Zorislav Galić i Branko Kuzmanović.

Pomoćnica redatelja i osoba zadužena za koreografiju je Jelena Kordić Kuret, a tekst je prilagodio i dramaturški obradio Dragan Komadina. Autor muzike je Gabrijel Prusina, kostimografkinja Mirjana Zagorec. Scenografiju potpisuje Vesna Režić.

(StarMo)