Naslovnica Mostar Nova premijera i godišnja konferencija za medije

Nova premijera i godišnja konferencija za medije

425
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Sutra, 27. decembra 2019. godine, na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20 sati ansambl Mostarskog teatra mladih (MTM) izvest će drugu od četiri najavljene premijere. Radi se o predstavi “Hiljadarka” nastaloj po tekstovima Francisa Hustera, Cristopha Huysmana i Bernarda da Coste.

Radi se zapravo o tri mikrodrame napisane na istu temu i to: Pozorište, Bilo nas je hiljadu mrtvih i Gorki kavijar i opori krompir. U predstavi igraju: Tarik Begović, Iman Dilberović, Mirza Humo, Nudžejma Kezo, Kemo Krpo, Irma Lipovac, Anes Mušić, Haris Pašić, Adis Sandžaktar i Sarah Tiro. Voditelj procesa Sead Đulić, saopšteno je iz MTM-a.

Prva repriza predstave je već u subotu, 28. decembra 2019. godine u isto vrijeme. Bit će to istovremeno i posljednja ovogodišnja izvedba Mostarskog teatra mladih.

Iz MTM-a su istovremeno najavili godišnju konferenciju za medije za ponedjeljak, 30. decembra 2019. godine u 11 sati na Memorijalnoj sceni 2532, kada će saopštiti dobitnika Godišnje nagrade za najbolje glumačko ostvarenje u MTM-ovim predstavama u 2019. godini, te predstaviti šta su uradili u godini na izmaku, ali i okvirni repertoar za 2020. godinu.

(StarMo)