Naslovnica Mostar Nova sezona za Plesni studio “Mo Stars”

Nova sezona za Plesni studio “Mo Stars”

132
foto: Mostarski.ba

Mostar — Pod motom “Biti zdrav i spreman za nove korake u plesnom svijetu” Plesni studio “Mo Stars” najstariji i najtrofejniji plesni studio u Mostaru, u ponedjeljak 14. 9. 2020. godine započinje novu plesnu sezonu.

Plesni studio “Mo Stars” svoja vrata otvara u prostorijama Centra za kulturu Mostar, instituciji koja je uvijek podržavala rad i djelovanje studija, saopćeno je iz PS “Mo Stars”, prenosi Mostarski.ba.

“Poštujući sve epidemiološke mjere, a shodno odlukama Kriznog štaba, kao i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, uprava plesnog studija “Mo Stars” otvorila je još jedan prostor, zbog kvalitetne raspodijele grupa i brojnog stanja, a sve u cilju očuvanja dobrog zdravstvenog stanja članova. Nova lokacija je Gradska banja, te se ovim putem zahvaljujemo Sportskom Savezu grada Mostara”, navodi se u saopćenju.

Predsjednica kluba, i glavni koreograf Nataša Jekić zajedno sa sedam trenera pripremili su niz noviteta u metodologiji rada, planu i programu rada kluba, čija realizacija zavisi isključivo od razvoja epidemiološke situacije vezano za korona virus.

Nastupi i takmičenja do daljnjeg su otkazani, ali priprema novih koreografija, razvoj psiho motornih sposobnosti, druženje i socijalizacija djece, te razvijanje i buđenje kreativnosti kod najmlađih su nam za sada prioriteti, poručuju iz Plesnog studija “Mo Stars”.

(StarMo)