Naslovnica Mostar Nova akcija UG Brankovac i Muallim Prosvjetitelj – u Stocu

Nova akcija UG Brankovac i Muallim Prosvjetitelj – u Stocu

1438

Mostar/Stolac — Udruženje građana (UG) Brankovac iz Mostara, uz pomoć organizacije Muallim Prosvjetitelj iz Srebrenice, provelo je u četvrtak novu akciju humanitarnog karaktera, još jednu u nizu koje ta organizacija realizuje već godinama na širem mostarskom području.

Naime, predstavnici tog Udruženja, na čelu sa predsjednikom Harisom Behramom, uručili su danas u Stocu donaciju ortopedskih pomagala Domu zdravlja Stolac. Podsjećanja radi, riječ je o Domu zdravlja u naselju Uzunovići, koji pruža zdravstvenu zaštitu povratničkoj populaciji u Stocu.

Tu su goste iz Mostara dočekali dr. Alis Boloban i medicinski tehničar Derviš Pelja, koji se se zahvalili na vrijednoj donaciji.

“Donacija ortopedskih pomagala je realizovana u saradnji dva udruženja – Muallim Prosvjetitelj iz Srebrenice i UG Brankovac”, rekao je za portal StarMo predsjednik tog mostarskog udruženja, Haris Behram, koji je ujedno i koordinator organizacije Muallim Prosvjetitelj za područje Hercegovine.

On je podsjetio da su zadnjih godina ova udruženja, u saradnji sa niz humanitarnih organizacija iz BiH i dijaspore, realizovali više akcija pomoći ljudima u stanju potrebe i ubrajaju se među najaktivnije nevladine organizacije humanitarnog karaktera.

“Mi ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama, jer razlog našeg postojanja je pomoći svakom pojedincu kojem je pomoć potrebna i tako svakome stvarati uslove za život dostojne čovjeka i naše zajednice”, naglasio je Behram.

(StarMo)