Naslovnica Sport Norvežani, ipak prejaki za BiH

Norvežani, ipak prejaki za BiH

567

Trondheim — Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trondheimu je poražena od domaće selekcije Norveške sa 32:26 (17:12), u 1. kolu Evropskog prvenstva, koje se pored ove zamlje još igra u Austriji i Švedskoj.

U historijskom, debitantskom nastupu na EP-u rukometaši BiH pružili su snažan otpor favoriziranoj selekciji Norveške samo u prvom dijelu prvog poluvremena, kada su bili potpuno ravnopravan protivnik ekipi koja se na ovom EP-u ubraja u kandidate za medalju.

Bh. rukometaši u posljednjih 10 minuta prvog dijela nisu uspjeli zadržati visok ritam, posebno u finišu prepustivši dominaciju Norvežanima koji su golovima Sagosena došli do najveće prednosti 17:12, s kojom su otišli na odmor.

U nastvaku susreta domaći rukometaši su povećali prednost na sedam golova, dok je bh. tim na prvi gol čekao punih šest minuta kada je pogodio Senjamin Burić. Mirnom igrom Norvežani su zadržali dominaciju i na kraju zasluženo slavili prvu pobjedu na EP-u sa šest golova prednosti.

U preostala dva susreta grupne faze takmičenja rukometaši BiH 12. januara sastaju se s Portugalom, a 14. januara igraju sa Francuskom.

(StarMo)