Naslovnica Život Norveška: Pucnjava se istražuje kao teroristički napad

Norveška: Pucnjava se istražuje kao teroristički napad

169

Oslo — Dvije osobe su poginule, a 21 ranjena u masovnoj pucnjavi u Oslu u ranim jutarnjim satima 25. juna, saopštila je norveška policija, dodajući da se slučaj istražuje kao mogući teroristički napad.

Policijski zvaničnici su saopštili da je osumnjičeni muškarac, uhapšen nekoliko minuta nakon pucnjave, norveški državljanin iranskog porijekla koji je od ranije poznat policiji. Dodali su da su zaplijenjeni pištolj i automatsko oružje, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pucnjava se dogodila ispred bara u centru norveške prijestonice i još dvije lokacije u okolnim ulicama, oko 1 sat iza ponoći po lokalnom vremenu, saopštila je policija.

London Pub, ispred kog se dogodila pucnjava, popularno je mjesto za izlaske među LGBTQ zajednicom. Pucnjava se dogodila uoči Pridea u Oslu, koji je bio zakazan za 25. juni. Organizatori su, po savjetu policije, otkazali sve događaje.

“Oslo Pride poziva sve koji su planirali da učestvuju ili gledaju Paradu da se ne pojavljuju”, saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranici događaja, dodajući da su “šokirani i ožalošćeni tragičnim incidentom”.

Portparol policije Tore Barstad je ranije izjavio da za sada nije jasno da li je pucnjava imala veze sa održavanjem Pridea.

(StarMo)