Naslovnica Sport Nole “zagazio” u politiku – Podržao “bratski narod”…

Nole “zagazio” u politiku – Podržao “bratski narod”…

346
Novak Đoković

Beograd — Prvi teniser svijeta Novak Đoković podržao je proteste Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim crnogorska vlada želi riješiti pitanje vlasništva nad vjerskim objektima u toj zemlji.

“Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori”, napisao je Đoković u poruci na Twitteru, uz koju je objavio fotografiju s jedne od litija ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Đoković je i početkom godine dospio u centar pažnje, ali ne po svojim velikim dostignućima na teniskom terenu. Nakon što je ekipa Srbije osvojila ATP kup u Sydneyju, s reprezentativnim kolegama otpjevao je pjesmu “Vidovdan”, što je “izazvalo burne reakcije”.

Mitropolija crnogorsko-primorska, ogranak Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, od početka godine svakog četvrtka i nedjelje u većini crnogorskih gradova organizira protestne šetnje nakon večernjih molitvi pod motom “Ne damo svetinje”, kojima prisustvuje nekoliko desetaka hiljada građana i na kojima dominira srpska ikonografija.

(StarMo)