Naslovnica Život Noćna drama u Sarajevu: Policajac povrijeđen, bjegunac umro

Noćna drama u Sarajevu: Policajac povrijeđen, bjegunac umro

329
foto: Patria ; arhiva - ilustracija

Sarajevo — Sinoć, oko 00.25 sati na području općine Stari Grad Sarajevo, policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, te je vozač istog odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo, a pored vozača, u vozilu su se nalazila još dva lica.

Nakon kraćeg vremenskog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspjeli zaustaviti navedeno vozilo, te su se lica iz istog dala u bjekstvo, da bi tom prilikom jedno lice uspjelo pobjeći, dok je drugo lice sustignuto od strane policijskog službenika, kojom prilikom je fizički napalo policijskog službenika nanijevši mu teške tjelesne povrede, uprkos kojim je policijski službenik istog uspio savladati upotrijebivši sredstva sile, te ga staviti pod kontrolu.

“Treće lice tokom bijega skočilo je sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo, te je u 01.10 sati konstatovana smrt istog. O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama.

Uviđajem je, između ostalog, utvrđeno da je lice koje je preminulo inicijala A. H. rođen 1983. godine iz Sarajeva, dok je slobode lišen E. K. rođen 1988. godine takođe iz Sarajeva, a za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu”, saopćeno je iz Uprave policije MUP KS, prenosi Patria.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo biti izvršena obdukcija kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Policijski službenik koji je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane ljekarske pomoći na KCU u Sarajevu, otpušten je na kućno liječenje.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljanju dokaza u vezi s istim.

Kako je za Patriju potvrđeno iz policijskih izvora traga se za Harisom Zukom koji je i ranije hapšen zbog različitih krivičnih djela. Zuko se dovodi u vezu i sa pljačkom zlatare dar na Baščaršiji početkom juna, a ranije je hapšen kao član duhanske bande koja je pljačkala po Sarajevu.

(StarMo)