Naslovnica Život Njemačka: Srbijanac silovao osam žena

Njemačka: Srbijanac silovao osam žena

283
foto arhiva

Berlin — Nakon najmanje osam napada, u utorak uveče je u Berlinu uhapšen serijski silovatelj. Prema navodima policije i medija, riječ je o državljaninu Srbije. On je žrtve pronalazio u šumama dok su šetale ili džogirale.

“Nakon još jednog silovanja na području Potsdama, sinoć su policajci uspjeli uhapsiti 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, serijski prestupnik za kojim se tragalo”, objavili su iz ureda berlinskog javnog tužitelja na Twitteru, prenosi Deutsche Welle.

Prema navodima njemačkog lista “Bild” radi se o muškarcu sa srbijanskim pasošem koji nije imao stalnu adresu u Njemačkoj i koji je u periodu od 12. juna do 14. jula napadao i silovao žene. Muškarac je optužen za pet silovanja i pokušaja silovanja u šumi u okviru okruga Grünewald, i još dva nedjela koje je počinio u šumi u blizini Kleinmachnowa i u mjestu Bernau, sjeveroistočno od Berlina.

Neposredno prije sinoćnjeg hapšenja, još je jedna žena silovana u šumi u Potsdamu – radilo se o istom počinitelju.

Policija je još prošle srijede objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih zločina. Pored toga, u roku od nekoliko dana, primljeno je i blizu 300 informacija o počiniocu od građana i građanki, prenosi RTL.

Kada je 28. juna počinilac silovao ženu u mjestu Kleinmachnow, policija je zaključila da se radi o serijskom prestupniku. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobjegao. Uz pomoć žrtve policija je izradila fantomsku sliku, uz pomoć koje je počinilac identificiran na nadzornim kamerama.

U sinoćnjem hapšenju u Berlin-Wannsee je učestovalo blizu 50 službenika i najmanje osam vozila, prenosi bulevarski berlinski medij BZ.

(StarMo)