Naslovnica Život Njemačka: Još jače kontrole na granicama

Njemačka: Još jače kontrole na granicama

436
foto arhiva

Berlin — Nakon što je donesena odluka o produljenju kontrole na njemačko-austrijskoj granici, Njemačka je najavila pooštrenje kontrola i na ostalim granicama, najavio je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer u nedjelju navečer preko Twittera.

“Sigurnost počinje na našim granicama. Zato sam, pored produljenja kontrola na njemačko-austrijskoj granici, naložio intenziviranje tzv. pokretnih kontrola i na ostalim granicama. Mi sve naše granice držimo na oku”, poručio je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija CSU) putem Twittera.

Ministarstvo unutarnjih poslova je, također putem Twittera, objasnilo kako se radi o mjerama “uspješnije borbe protiv sekundarne migracije u Europi”. Pritom se misli na izbjeglice koje iz ostalih zemalja Europske unije pokušavaju ući u Njemačku.

Ministarstvo unutarnjih poslova Njemačke je objavilo kako je samo u prvih osam mjeseci ove godine na njemačko-austrijskoj granici zabilježeno 6.700 ilegalnih pokušaja prelaska granice. Od toga je 3.700 osoba vraćeno u EU zemlje iz kojih su krenule prema Njemačkoj.

Pokretne kontrole, koje se u Njemačkoj nazivaju i “skrivene kontrole”, mobilne su kontrole granica koje se obavljaju i do 30 kilometara unutar državnog teritorija. Tako je pograničnoj policiji omogućena kontrola sumnjivih osoba i nakon ulaska u Njemačku.

(StarMo)