Naslovnica Mostar “Niz problema ilegalne gradnje”: Kordić razgovarao s grupom građana

“Niz problema ilegalne gradnje”: Kordić razgovarao s grupom građana

331

Mostar — Predstavnici neformalne grupe građana okupljene oko inicijative „Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, jutros su se u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sastali sa gradonačelnikom Mariom Kordićem te načelnicom Odjela za urbanizam Marinom Deronjić.

To je u srijedu popodne saopšteno iz navedene građanske inicijative.

Kako se navodi, tom prilikom su gradonačelnika pobliže upoznali s “problematikom, nepravilnostima i nezakonitostima oko novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta na Bijelom Brijegu”. Podsjećaju da su zbog togas krivično prijavili Zdravka Čuljka i Ljubu Bešlića, te inspektora Nebojšu Šarića.

U saopštenju stoji da se gradonačelnik Kordić obavezao kako će u iduće dvije sedmice napraviti niz sastanaka s odgovornim ljudima u procesu, nakon čega će se organizirati zajednički sastanak kako bi se iznašlo zajedničko rješenje oko ovog gorućeg problema. Budući da je žalba stanara na drugostepenom organu Ministarstva graditeljstva HNK, po dobijenom rješenju žalbe će se i postupiti.

“Zaključeno (je) kako grad ima niz problema po pitanju ilegalne gradnje od kada ne postoji gradsko vijeće. Nakon dugo godina tapkanja u mraku, zahvalni smo novoizabranom gradonačelniku Kordiću na prijemu i uključivanje u problematiku te vjerujemo kako će ova praksa, kao i njen ishod, podstaći i druge stanare u Mostaru da se ohrabre u borbi za svoja prava i ljepši Mostar”, stoji u saopštenju.

(StarMo)