Naslovnica Politika “Niz hibridnih operacija protiv Srbije”…

“Niz hibridnih operacija protiv Srbije”…

319
Milovan Drecun

Beograd –Predsjednik Odbora Narodne skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da slučaj objavljivanja snimka na kojem ruski obavještajac “navodno daje novac” srpskom agentu “pokazuje da se protiv Srbije već dugo vodi niz hibridnih operacija, čiji je cilj da se utiče na spoljnu i na unutrašnju politiku zemlje”.

On je ukazao da se “malo zna i da je mnogo neprovjerenih stvari u ovom slučaju”, kao i da se postavlja pitanje ko je autor snimka, koja je služba, a da nije srpska, spremna da izvede takvu operaciju, da prati ljude, snimi automobil, razmjenu kesa.

Komentarišući medijske navode da su snimak pustile SAD nakon 50 pokušaja koje je osujetila ruska služba, Drecun je naveo da se to može nagađati. On je, međutim, naglasio da ambijent u kojem je snimak objavljen ukazuje da bugarski istraživački novinar izgleda stoji iza tog objavljivanja.

Drecun je naveo da je reakcija Atlantskog savjeta u Bugarskoj prošla prilično nezapaženo i dodao da smatra “da nije nepovezana makar posredno sa ovom temom”.

“Oni su upozorili bugarske zvaničnike da se na teritoriji te zemlje vodi prava hibridna operacija Rusije i da joj je cilj priprema terorističkih napada” – naveo je Drecun.

(StarMo)