Naslovnica Region Ništa Rusija: EU “najvažniji spoljnopolitički prioritet Srbije”

Ništa Rusija: EU “najvažniji spoljnopolitički prioritet Srbije”

140
Ana Brnabić

Beograd — Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da “postoji politička volja i čvrsta spremnost Vlade Srbije” da intenzivira reforme na daljem putu ka članstvu u EU.

– To je najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje – kazala je Brnabić.

Brnabićeva je obavijestila šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i ambasadore zemalja članica EU da Srbija nastavlja rad na implementaciji reformi u oblasti vladavine prava i reformi pravosuđa, u najboljem interesu društva i građana Srbije.

Ona je tokom razgovora ukazala da je efikasnost i transparentnost pravosudnog sistema osnovno polazište demokratskog društva kojem Srbija teži i beskompromisni cilj ove vlade, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva je istakla da će uskoro biti usvojen akcioni plan za Medijsku strategiju i da Vlada “ostaje posvećena unapređenju dijaloga sa medijskim i novinarskim udruženjima”.

Poručila je da je Srbija prihvatila novu metodologiju EU, kao i da, u narednom periodu, očekuje pozitivan signal Unije i otvaranje novih poglavlja za koje je Srbija u potpunosti spremna.

Fabrici i ambasadori država članica EU pozdravili su formiranje nove vlade i njenu jasnu posvećenost bržem putu Srbije ka članstvu u EU, između ostalog i kroz reforme, posebno u vladavini prava, navodi se u saopštenju.

(StarMo)