Naslovnica Izdvojeno Ništa novo: Dodik podržava Vučića…

Ništa novo: Dodik podržava Vučića…

536
Vučić i Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podržao je nastojanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da “pomogne srpski narod u Crnoj Gori”, gdje se, kako tvrdi, “opravdano okupljaju u funkciji da sačuvaju identitet u okviru Srpske pravoslavne crkve”.

“Apsolutno podržavam pristup koji je Vučić imao u jučerašnjem govoru kada je rekao da treba da pomognemo daleko više nego što je bilo. Uvjeren sam, znam, mogu da svjedočim da Vučić o tome misli veoma ozbiljno. Moja poruka je samo da računa i na Republiku Srpsku” – izjavio je Dodik Srni.

Dodik je istakao da je namjera Vučića da bude sa srpskim narodom na Badnji dan bila jaka, ali se uplela politička priča iz Podgorice koja pokušava da to satanizuje do mjere da čak upozoravaju i NATO.

On je naglasio da podržava nastojanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se srpski narod podrži i pomogne, gdje god bio.

“I mi iz Republike Srpske pridružićemo se naporima Srbije i njenog rukovodstva da pomognemo u kapacitetu u kojem možemo. To podrazumijeva da se podrže zahtjevi naše Crkve, Sinoda, naše Crkve u Crnoj Gori kako bi došla do toga da se dođe do revizije da se očuva imovina” – naveo je Dodik.

(StarMo)