Naslovnica Politika Nikšić pozvao SDA i HDZ da glasaju za Irmu Baralija

Nikšić pozvao SDA i HDZ da glasaju za Irmu Baralija

375

Mostar — Čelnici SDP-a BiH i Naše stranke u Mostaru su razgovarali s predstavnicima gradskih odbora tih stranaka o nastavku sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Mostar na kojoj bi se trebao birati novi mostarski gradonačelnik.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ustvrdio je kako su ovih dana vijećnici BH bloka (SDP BiH, Naša stranka) izloženi “neprimjerenom i neprincipijelnom pritisku” te je pozvao Koaliciju za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) da na sutrašnjem nastavku konstituirajuće sjednice podrže kandidaturu Irme Baralije za mjesto gradonačelnice.

Nikšić je kazao kako sumnja u iskrenost izjava SDA i HDZ-a BiH o integrativnim procesima i evropskom Mostaru, te ih je pozvao da glasanjem za Irmu Baraliju dokažu svoju iskrenost.

– Cijenimo da time imamo taj integrativni proces, da će to biti promjena i da ćemo praktično svi zajedno graditi evropski Mostar. Na taj način nijedan od ovih blokova ne bi bio poražen, ne bi izgubila ni bošnjačka ni hrvatska strana, a dobila bi bosanskohercegovačka strana. Imali bismo vlast koja bi se borila za prava svih građana Mostara – poručio je Nikšić, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović kazao je da je vrh stranke došao u Mostar kako bi dao podršku BH bloku uoči sutrašnje sjednice.


Kojović je prokomentirao i kritike Prve mostarske partije upućene na adresu Naše stranke, ustvrdivši kako se radi o “udarcima ispod pojasa” te istom vrstom strategije koju primjenjuje SDA u Sarajevu.

(StarMo)