Naslovnica Mostarski izbori 2020 Nikšić i Imamović pružili podršku Bh. bloku

Nikšić i Imamović pružili podršku Bh. bloku

192
foto: Fena

Mostar — Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović stigli su u četvrtak u Mostar kako bi pružili podršku “Bh. bloku” te su poručili kako je glas za “Bh. blok” glas za jedinstveni Mostar.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović medijima u Mostaru kazao je kako Mostar ima sjajno prirodno i kulturno naslijeđe i kada su u pitanju ljudi, u Mostaru je potrebna sinergija.

– Imamo podijeljenost među ljudima. Kada bi se ostvarilo zajedništvo Mostar bi ponovno bio grad zvijezda u regionalnim okvirima, onakav kakav je bio – poručio je Imamović, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Smatra da Bh. blok može osigurati zajedničku energiju građana Mostara te da su zato izašli s Bh. blokom kojeg čine SDP i Naša stranka.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako Mostarkama i Mostarcima nude da krenu putevima koje su dobrano utabali građani Tuzle, Gradačca, Gračanice, Maglaja, Ključa i Bosanske Krupe gdje su SDP-ovi gradonačelnici i načelnici dobili ponovno mandat od građana.

Izrazio je nadu u to da će građani Mostara izabrati jedinstveni Mostar, Mostar u kojem neće biti važno kako se ko zove, na kojoj obali živi već kakve ‘stvaramo uslove za zajednički život’.

Poručio je i to kako će učiniti sve da se suprotstave tome da se Mostar podijeli na dvoje jer je to uvod za, kako je istaknuo, podjelu BiH na troje.

Upitan da prokomentira jučerašnji sastanak američkog veleposlanika u BiH Erica Nelsona i šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera s predsjednicima stranaka HDZ-a BiH i SDA Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, Nikšić je naveo kako je taj sastanak nastavak onoga što je Čović najavio kada su potpisivali Sporazum za Mostar, da idu razgovori sredinom decembra.

– A Izetbegović dalje srlja u izdaju BiH, u podjelu BiH i nas to ne obavezuje i učinit ćemo sve da se tome suprotstavimo – poručio je Nikšić.

(StarMo)