Naslovnica Region Nikolaidis o “micanju” Đukanovića: Cilj je permanentno vanredno stanje u Crnoj Gori

Nikolaidis o “micanju” Đukanovića: Cilj je permanentno vanredno stanje u Crnoj Gori

109
Andrej Nikolaidis

Podgorica — Književnik i kolumnista Andrej Nikolaidis ocijenio je kako saopćenje Demokratskog fronta da će skupštinska većina od 41. poslanika razriješiti predsjednika države, a policija po kućama hapsiti neistomišljenike “pokazuje istinsku političku namjeru tog saveza, ali i ostalih partija sa kojima imaju većinu da uvedu vanredno stanje, unište institucije i sprovedu fašizaciju društva”.

Partije koje traže razrješenje predsjednika države i prijete hapšenjima političkih neistomišljenika, žele suspenziju svih institucija, kaže Nikolaidis.

Podsjeća da je na sličan način i Hitler došao na vlast u Njemačkoj i odmah uveo neprekidno vanredno stanje, koje su nedavno tražili i lideri DF-a, prenosi CDM.

Oni ga ne mogu proglasiti formalno, jer ga proglašava predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, ali ga mogu objektivno izazvati. Njima treba da uklone Đukanovića da ne bi mogao postojati niko ko bi raspisao sljedeće izbore. Time se ulazi u vanredno stanje bez izbora, suspenduje crnogorska demokratija i oni nastavljaju da vladaju sa Demokratama i premijerom kome je izglasano nepovjerenje, Dritanom Abazovićem bez izbora.

Jedina institucija koja objektivno funkcioniše jeste predsjednik Vlade, odnosno kancelar, odnosno firer, kako god hoćete. Cilj je permanentno vanredno stanje, suspenzija svih institucija i situacija u kojoj će oni moći zavesti teror i sprovesti ono što je njihova politička agenda – naveo je Nikolaidis.

(StarMo)