Naslovnica Mostar “Niko nije vidio trenutak kad je dječak upao u rijeku”

“Niko nije vidio trenutak kad je dječak upao u rijeku”

352
foto: ilustracija

Blagaj — Završen je u petak uveče uviđaj u Blagaju kod Mostara gdje se predvečer, u 17 sati dogodila tragedija kada se trogodišnji dječak, H. K. iz tog mjesta utopio u rijeci Buni.

Ekipa portala “Dnevnog avaza” je sinoć bila na mjestu događaja, a kako saznaje “Avaz”, što je za taj list potvrdila i dežurna kantonalna tužiteljica, niko nije vidio trenutak kada je dijete upalo u rijeku.

Tragedija se dogodila nedaleko od Tekije u bašti jednog ugostiteljskog objekta, gdje je dječak bio s majkom, nenom te starijim bratom i mlađom sestrom.

“Cijeli dan smo imali veliku gužvu i baš tada bašta je bila skoro prazna, a mi smo se svi raštrkali da raspremimo i očistimo baštu. Djeca su se, valjda, igrala i trčkarala, a u jednom trenutku je njegova majka počela vikati da ga nema. Svi smo ga počeli tražiti, nema ćoška gdje nismo zavirili, alarmirali komšije, prolaznike, ali niko ga nije vidio.

Više i ne znam šta je sve bilo, znam da se cijeli Blagaj digao na noge da ga traži… Jedan komšija je ronio, stigli su momci s kajacima… Gluho bilo, ne dao Bog nikome”, ispričala je za “Avaz” jedna od uposlenica restorana.

Slično je kazala mještanka koja radi u suvenirnici prekoputa. Noge su joj se, kaže, odsjekle od šoka.

Niko nije slutio na najgore.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)