Naslovnica BiH “Nije slučajno” / Dan Evrope: Kordić i Sattler u Trebinju

“Nije slučajno” / Dan Evrope: Kordić i Sattler u Trebinju

197

Mostar/Trebinje — U povodu obilježavanja Dana Evrope, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler prisustvovali su na koncertu klasične muzike Simfonijskog orkestra Trebinje u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

Napominjući da Ured Evropske unije u BiH svake godine odabire drugo mjesto u zemlji na kojem će proslaviti Dan Evrope s ambasadorima Evropske unije, Sattler je kazao da ipak nije slučajno da je to ove godine Trebinje, jer ono, kako kaže, predstavlja divnu kombinaciju prirodnih ljepota i kulturno-historijskih dobara.

“Ovdje smo jer slavimo ideju ujedinjene Evrope, kontinenta koji je izašao iz rata ka boljoj budućnosti”, kazao je Sattler ističući da su upravo pronalaženja rješenja, prelazak iz rata u mirno stanje, izgradnja demokratije, vladavina prava, glavne teme koje su itekako važne, naročito u vremenu što se i sada negdje ratuje dok mi ovdje slavimo.

“Posebno sam sretan što sam ovdje s cijelom porodicom ambasadora Evropske unije i hvala još jednom svima. Sretan Dan Evrope”, čestitao je Sattler.

Pored Sattlera i Kordića u Trebinju su prisustvovali i ambasadori, te predstavnici lokalnih vlasti Trebinja.

Naime, u povodu obilježavanja Dana Evrope, Ured Evropske unije u BiH organizirao je niz aktivnosti širom BiH koje slave talente i kulturna bogatstva Starog kontinenta, s posebnim fokusom na mlade u okviru “Evropske godine mladih”, saopšteno je u ponedjeljak iz Grada Mostara.

(StarMo)