Naslovnica BiH Nevesinje: Bošnjaci obilježili Dan državnosti

Nevesinje: Bošnjaci obilježili Dan državnosti

863

Nevesinje — Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u Nevesinju, gdje su izaslanstva pravnih subjekata koja okupljaju Bošnjake Nevesinja fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježje u selu Kljuna odala počast civilnim žrtvama rata i poginulim borcima ARBiH, koji su dali svoje živote za obranu i očuvanje kontinuiteta države Bosne i Hercegovine

Cvijeće su položile izaslanstva udruženja „Povratkom za Bosnu i Hercegovinu“, Patriotske lige Nevesinje, OO SDA Nevesinje i regionalnog odbora SDA za Istočnu Hercegovinu.

Kratkim obraćanjem na važnost očuvanja kontinuiteta bosanskohercegovačke držvatovornosti ukazao je Šerif Bojčić, priopćili su organizatori.

“U ratu se država rušila, a u miru se izgrađuje. Na nama je da govorimo istinu i gradimo državu Bosnu i Hercegovinu. Država danas ovdje funkcionira. Gdje god imate stećke i ovakva spomen obilježja, a imamo ih po cijeloj Bosni i Hercegovini, nitko nema pravo govoriti da mu je Bosna i Hercegovina samo rodno mjesto”, kazao je Bojčić.

Na kraju svog obraćanja uputio je apel svim raseljenim Bošnjacima da se dosljedno i dostojanstveno vraćaju rodnom zavičaju, navodi se u saopštenju.

(StarMo)