Naslovnica Život Nesreća kod Širokog: Poginuo na licu mjesta

Nesreća kod Širokog: Poginuo na licu mjesta

156
foto arhiva

Široki Brijeg — Jedan 27-godišnjak je poginuo u saobraćajnoj nesreći, koja se u noći između srijede i četvrtka dogodila na putu između Širokog Brijega i Mostara, saopšteno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

Prema saopštenju policije, noćas u 2 sata i 40 minuta, Policijska uprava (PU) Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se u mjestu Dobrič, Široki Brijeg dogodila saobraćajna nesreća.

Po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici PU Široki Brijeg su izašli na mjesto događaja, gdje je dežurni ljekar Doma zdravlja Široki Brijeg konstatirao smrt 27-godišnje osobe inicijala M. Z., iz Širokog Brijega.

Uviđajem je utvrđeno da je do nesće došlo na način da je M.Z., upravljajući vozilom Citroen, krećući se iz smjera Širokog Brijega u smjeru Mostara, izlaskom iz lijevog zavoja na dijelu magistralnog puta M6.1 u mjestu Dobrič, izgubio kontrolu nad vozilom i sišao van kolovoza u desnu stranu, te vozilom udario u zid dvorišta jedne porodične kuće. Tom prilikom je uslijed zadobivenih povreda vozač na licu mjesta preminuo.

“Po kompletiranju predmeta, uputit će se odgovarajući izvještaj Kantonalnom tužilaštvu ZHK”, saopštila je Uprava policije MUP-a ZHK-a.

(StarMo)