Naslovnica Politika Nešić sada vodi DNS kao v.d.

Nešić sada vodi DNS kao v.d.

336

Banja Luka — Nenad Nešić je izabran za v.d. predsjednika DNS-a, Milan Radović za v.d. zamjenika predsjednika DNS-a, a Darko Banjac za v.d. generalnog sekretara stranke, na sinoć održanoj vanrednoj sjednici DNS-a.

Sjednica je održana nakon ostavki predsjednika Marka Pavića i generalnog sekretara Dragutina Rodića.

“Nadam se da će Pavić i Rodić nakon prespavane noći odlučiti da ostanu članovi stranke. Predsjedništvo je odlučilo da treba da bude ovako, iako ja nisam bio za to- poručio je Nenad Nešić.

“Dosta toga smo morali da raspravimo. Sve odluke smo donijeli jedinstveno. Od Pavića i Rodića ćemo još dugo učiti. Čeka nas mnogo rada i truda” – kazao je Banjac.

Sjednica je uslijedila nakon neopozive ostavke dugogodišnjeg predsjednika DNS-a Marka Pavića. Ostavku je podnio i generalni sekretar Dragutin Rodić. Najavljena je i smjena ministra za saobraćaj i veze u Vladi RS Neđe Trninića na zahtjev DNS-a.

Sjednica Glavnog odbora DNS-a najavljena je krajem januara ili početkom februra, a ovo su privremeni organi do unutarstranačkih izbora.

Do podjela u DNS-u došlo je nakon što stranačko rukovodstvo nije moglo da se opredjeli oko imena kandidata za poziciju ministra u Vijeću ministara BiH.

(StarMo)