Naslovnica Izdvojeno Neredi u Crnoj Gori: Povrijeđeni policajci

Neredi u Crnoj Gori: Povrijeđeni policajci

214

Nikšić — Više policajaca je povrijeđeno sinoć, a priveden je veći broj građana tokom nereda u Nikšiću i Pljevljima, nastalih tokom protesta zbog hapšenja sveštenika – javlja RTCG.

Sinoć su se građani, suprotno naredbama Ministarstva zdravlja donijetih u cilju sprječavanja širenja korona virusa, okupili ispred zgrade Centra bezbjednosti Nikšić kada su na “grub način vrijeđali službnike Uprave policije pogrdnim nazivima i psovkama”.

“Okupljena masa, koja je kršila veliki broj mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, se kretala dijelom kolovozne trake i trotoara i tako onemogućavala normalno odvijanje saobraćaja, a građani nijesu postupali po upozorenjima i naređenjima policije da oslobode kolovoz”, navode u saopštenju.

Navode da je oko 400 građana došlo na kružni tok i blokiralo saobraćaj.

“Policijski službenici su izdali više upozorenja i naređenja o koje se masa oglušila i odbila da se raziđe. Nakon toga oni su kamenicama zasuli službenike Uprave policije”, dodaju u saopštenju.

Ističu da je povrijeđeno više službenika policije kojima je ukazana ljekarska pomoć, a u incidentima su oštećena i službena vozila i oprema.

“Policijski službenici su upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, a masa građana je i tada odbijala se raziđe te počela i fizički da nasrće na policiju i dodatno da baca kamenice i druge predmete u pravcu službenika i službenih vozila”, ističu u policijskom saopštenju.

I u Pljevljima je sinoć došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali živote službenika Uprave policije.

Policija je zasuta kamenicama, staklenim flašama i pirotehničkim sredstvima, dva službenika su povrijeđena, saopšteno je iz Uprave policije.

(StarMo)