Naslovnica Region Nenad Čanak: Ja sam Vojvođanin

Nenad Čanak: Ja sam Vojvođanin

774
Nenad Čanak; foto: arhiva - ilustracija

Zrenjanin — Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je formiranje koalicije Vojvođanski front “novi početak” borbe za prava Vojvodine i dodao da su svi iz Beograda protiv autonomije te pokrajine.

“Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak. To nije početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. Dakle, ovo je novi početak i upamti, Aleksandre Vučiću, ja sam Vojvođanin”, poručio je Čanak na tribini u Zrenjaninu, prenijeli su srbijanski mediji.

On je pojedine dijelove svoga govora izgovorio i na kineskom jeziku, pošto, kako je dodao, “Vučić sada govori i kineski jezik”.

“Zašto su svi iz Beograda bili protiv autonomije? Zato što smo onda bili mi ti koji smo upravljali našim parama, a ne oni. Trideset godina ista priča, uvijek nam je nesporazum na istoj strani, a to je mi hoćemo naše pare, a oni hoće naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare”, kazao je Čanak.

Dodao je da u Beogradu nikoga ne zanima koliko smrdi kafilerija u Zrenjaninu i kakvu vodu piju Zrenjaninci, “jer ih naši problemi ne interesuju, ne interesujemo ih mi”.

“Zahtijevamo da se u Vojvodini odlučuje o zraku koji se u njoj diše, o vodi koja se u njoj pije, o zemlji iz koje treba da izraste hljebno žito”, poručio je Čanak.

(StarMo)