Naslovnica BiH Nema se…ne može se: Bilećkoj opštini isključena struja zbog milionskog duga

Nema se…ne može se: Bilećkoj opštini isključena struja zbog milionskog duga

239

Bileća — Opština Bileća u velikoj je finansijskoj krizi zbog dugovanja koja dosežu i do 20 miliona KM. Zbog toga je jutros Opštini Bileća isključena struja – javlja N1.

Načelnik Opštine Bileća, Veso Vujović potvrdio je kako je zbog dugova isključena struja Opštini. Kaže, upozoravao je više nivoe vlasti i javnost da će do ovakvog scenarija doći, do kolapsa, bankrota Opštine, no finansijska pomoć i dalje izostaje.

Načelnik Vujović kaže da su sljedeći koraci isključivanje javne rasvjete, a ono što ga najviše brine je isključivanje struje u vrtićima i školama.

Podsjećamo, o ovom problemu u Bileći N1 je pisao još u decembru, a Vujović je tada kroz razgovor kazao kako se dugovi gomilaju godinama, te da ih je aktuelno rukovodstvo naslijedilo od prethodne vlasti na čelu sa Miljanom Aleksićem, načelnikom u dva mandata.

“Taj dug se taložio posljednjih 10 – 15 godina, gomila se tako da Bileća duguje oko 20 miliona prema različitim dobavljačima, uglavnom dug je prevelik da bi se Opština mogla sama iznijeti sa tim problemom”, rekao je Veselin Vujović, načelnik Bileće.

(StarMo)