Naslovnica Sport Nema saglasnosti oko početka nove NBA sezone

Nema saglasnosti oko početka nove NBA sezone

389
foto arhiva - ilustracija

New York — Izvršna direktorica Udruženja NBA igrača (NBPA) Michelle Roberts izjavila je u četvrtak da su igrači trenutačno većinom protiv prijedloga vodstva sjevernoameričke košarkaške lige da nova sezona počne 22. decembra.

Vlasnici ekipa i igrači su dobili rok do petka da odluče žele li prihvatiti ili odbiti kolektivni ugovor NBA lige, koji obuhvaća i smanjenje plaća, a Roberts je dodala da se prijedlog detaljno razmatra.

Također je napomenula da odluka neće biti donesena ove sedmice.

– Tražili smo i stalno dobivamo podatke uključenih strana i radit ćemo na kontraprijedlogu što je prije moguće. Nema pokazatelja da će odluka biti donesena prije petka, rekla je Roberts.

Ona je podsjetila kako su se igrači žrtvovali tokom sezone pogođene pandemijom, zbog koje su, kada je nastavljena, 22 momčadi igrale po skraćenom formatu u zaštićenom “balonu” pored Orlanda.

Neki igrači, među kojima su i najveće NBA zvijezde, htjeli bi da se pričeka do Dana Martin Luther Kinga, odnosno do 18. januara, za početak sljedeće sezone. Igrači koji su igrali doigravanje žele duži odmor.

(StarMo)