Naslovnica Politika Nema otvorenih pitanja između BiH i CG

Nema otvorenih pitanja između BiH i CG

301

Sarajevo — Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine BiH Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Ambasador Stanišić izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo prijemom, te naglasio da će u svom mandatu nastaviti jačati prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da između dviju prijateljskih zemalja nema otvorenih pitanja, ali su istakli potrebu jačanja infrastrukturne povezanosti gradnjom novih i savremenih saobraćajnica koje trebaju doprinijeti boljem kretanju ljudi i dobara između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Govoreći o formiranju vlasti na temelju Općih izbora iz 2018., zamjenik predsjedavajućeg Izetbegović istakao je da politički zastoj nikome ne koristi te da treba postići kompromisno rješenje koje mora biti bazirano na punom poštivanju Ustava BiH, kao i ranije usvojenih zakona i državnih strategija, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(StarMo)