Naslovnica BiH Nema elementarne nepogode ni u ZHK

Nema elementarne nepogode ni u ZHK

414
foto: ilustracija

Široki Brijeg — Olujni vjetar je u srijedu uveče i u četvrtak ujutro zahvatio i Zapadnohercegovački kanton (ZHK). Jak vjetar uništio je krov na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac u Posušju, te krov Gradske sportske dvorane u Ljubuškom.

Kako se saznaje iz Uprave civilne zaštite ZHK, vatrogasci na području tog kantona imali su više tehničkih intervencija, prenosi Fena.

Nekoliko stabala je iščpano i palo na kuće ili na puteve u ZHK, a u saniranju su učestvovali vatrogasci i pripadnici GSS-a. Riječ je o Oklajima i Knešpolju (Široki Brijeg), Donjim Studencima (Ljubuški) te lokalitetu Bakule, Bage i Čitluk (Posušje).

Civilna zaštita je djelovala i na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac na kojem je jak vjetar uništio krov na istočnoj tribini te bočni zid. U Ljubuškom je oštećen krov tamošnje Gradske sportske dvorane.

Pojedina sela u Širokom Brijegu su još uvijek bez struje, a oštećeno je nekoliko objekata.

Iz Civilne zaštite ističu kako povrijeđenih osoba nema niti u jednoj od četiri lokalne jedinice samouprave u ZHK.

Prema riječima direktora Uprave civilne zaštite ZHK Drage Martinovića, po svim parametrima nema uslova za proglašenje prirodne i druge nesreće.

“Prema informacijama koje imam od gradonačelnika i načelnika iz našeg kantona, za sada neće biti proglašeno stanje prirodne ili druge nesreće”, kazao je Martinović.

(StarMo)