Naslovnica Izdvojeno Nelson pozvao HDZ BiH i SDA na dogovor o Mostaru

Nelson pozvao HDZ BiH i SDA na dogovor o Mostaru

714
Eric Nelson - ambasador SAD u BiH; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Ambasador SAD u BiH Eric Nelson pozvao je danas u Mostaru u “Američkom kutku” na održavanje lokalnih izbora u gradu, rekavši da Ambasada SAD “poziva SDA i HDZ BiH da razjreše nesporazum” i da se dogovore o provođenju izbora u Mostaru.

“Nadamo se da će ovo biti i godina u kojoj će se održati izbori u Mostaru, kada će građani opet moći glasati kako bi izabrali svoje lidere, koje će držati odgovornima i utjecati na njihovu budućnost” – rekao je ambasador Nelson.

Dodao je kako Ambasada SAD sa partnrima “poziva vodstva dvije stranke da razriješe nepesporazum i da se u zakonski dogovore o provođenju izbora”.

Nelson je naglasio kako je 2020. godina važna, podsjetivši da je to godišnjica od kraja rata, te početka partnerstva SAD i BiH. On je naglasio de će njegova zemlja podržati građane, koji su spremni da se angažuju kako bi BiH učinili boljom i ljepšom.

Ambasador SAD boravi u Mostaru u povodu pokretanja kampanje Eko izazov “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”, koja se provodi na nivou BiH i kojoj se planira učešće 25 hiljada volontera.

(StarMo)