Naslovnica Politika Nelson najavio Džaferoviću nastavak pomoći Amerike

Nelson najavio Džaferoviću nastavak pomoći Amerike

245
Šefik Džaferović

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je s ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U telefonskom razgovoru razmijenjene su informacije o epidemiološkoj situaciji u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), kao i o naporima u Bosni i Hercegovini na sprječavanju širenja koronavirusa.

Predsjedavajući Džaferović istaknuo je da se u Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u SAD-u, koje su snažno pogođene širenjem korona virusa. Iskazano je uvjerenje da će SAD, kao uvijek do sada, uspjeti savladati ovu tešku situaciju.

Predsjedavajući Džaferović je zahvalio ambasadoru Nelsonu na pomoći koju su SAD uputile u medicinskoj opremi. Ambasador Nelson je najavio daljnju pomoć u sprječavanju širenja pandemije Covida-19.

Tokom razgovora konstatirano je da su koordinacija aktivnosti i puni angažman svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini od ključne važnosti za uspješno suprotstavljanje pandemiji koronavirusa, navodi se u saopštenju za javnost iz Predsjedništva BiH.

(StarMo)