Naslovnica Mostar Neće biti blokiran samo Uborak…

Neće biti blokiran samo Uborak…

454

Mostar — Blokada deponije Uborak, sjeverno od Mostara, i dalje se nastavlja, rezultat je sastanka kojeg su jutros u Gradskoj vijećnici Mostara održali zvaničnici Gradske uprave sa predstavnicima Građanske inicijative “Jer nas se tiče”, koja okuplja mještane naselja u okolini deponije Uborak.

Međutim, to nije jedina blokada. Naime, mještani naselja južno od Mostara – Jasenica, Rodoč, Baćevići, Buna i drugih iz južne mostarske zone – najavili su već za sutra blokadu gradske magistrale na lokalitetu Čekrk, kako bi spriječili kamione komunalnog preduzeća Parkovi da odlažu otpad u krugu garaže tog preduzeća kod Avijatičarskog mosta, na nelegalnoj deponiji.

To je danas najavio jedan od mještana Lazo Rajič, koji je prisustvovao press-konferenciji nakon sastanka zvaničnika Grada Mostara i inicijative “Jer nas se tiče”, koju je održala glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina.

“Uvijek se lomilo preko naših leđa. Ne znam je li samoinicijativno direktor JP Parkovi Dragan Krtalić odlučio da se deponira ne ovu lokaciju ili je to nalog od Gradske uprave, zato sad i pitam. Ovo što se trenutno događa, ne može gore”, rekao je Rajič.

Dodao je kako je prije godinu-dvije bilo je riječi i da će se na tom području graditi spalionica, te da su i tada građani pisali oko toga.

“Kakvi sastanci, ovo se tiče nas i nećemo ovo više dozvoliti. Nikad se dolje to nije počistilo u zadnjih deset godina, koliko toga ima u krugu”, rekao je Rajič.

 

(StarMo)