Naslovnica Sport NBA i WNBA ekipe: Prihod od prodaje maski za pogođene koronavirusom

NBA i WNBA ekipe: Prihod od prodaje maski za pogođene koronavirusom

474
foto: ilustracija

New York — Svih 30 NBA ekipa i 12 WNBA ekipa, udruženih s kompanijom Fanatics, početi će prodavati zaštitne maske za lice sa svojim logotipovima, a svu zaradu će donirati za pogođene pandemijom bolesti covid-19.

“Kao globalno društvo svi možemo odigrati ulogu u smanjenju utjecaja pandemije izazvane koronavirusom slijedeći preporuke za zaštitu nosa i usta dok se nalazimo u društvenom kontaktu. Kroz ponudu ovih novih proizvoda ljubitelji NBA i WNBA lige mogu slijediti te upute i pridružiti nam se u nastojanjima da pomognemo onima koji su izravno pogođeni bolešću covid-19”, izjavila je predsjednica NBA-a za društvenu odgovornost i igračke programe Kathy Behrens prilikom objave o novoj inicijativi iz NBA ureda, prenijeli su mediji.

Sav će prihod biti doniran organizacijama za sprečavanje gladi, “Feeding America” u Sjedinjenim Američkim Državama i “Second Harvest” u Kanadi, za one koji su najviše pogođeni širenjem zaraze koronavirusom.

“Zahvalni smo za ovo partnerstvo između NBA, WNBA i Fanaticsa, koje će podržati naše banke hrane, a našim zaposlenima, volonterima i onima u stanju potrebe omogućiti bolju zaštitu”, rekla je izvršna potpredsjednica i glavna operativka organizacije “Feeding America” Katie Fitzgerald.

“Ova podrška će nam pomoći da podijelimo dovoljno hrane i milione obroka Kanađanima u nadolazećim mjesecima”, dodala je izvršna direktorica organizacije “Second Harvest” Lori Nikkel, prenijeli su mediji u regionu.

(StarMo)