Naslovnica BiH NATO uručio pomoć BiH, Kina najavila donaciju maski

NATO uručio pomoć BiH, Kina najavila donaciju maski

250
foto arhiva

Sarajevo — Predstavnici američke vojske i NATO štaba u Bosni i Hercegovini uručili su u Sarajevu potrebna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu sigurnosti BiH.

Pomoć je stigla kao odgovor na nedavni zahtjev za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa, koji su vlasti Bosne i Hercegovine uputili NATO-u i Evroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo sigurnosti BiH će pomoć proslijediti onima kojima je ona najpotrebnija, bez obzira gdje se nalaze u BiH, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ovo je samo jedna od niza donacija koje NATO savez daje građanima BiH, kao odgovor na zahtjev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći.

Nakon sastanka ministara sigurnosti BiH Fahrudina Radončića i ambasadora Narodne Republike Kine Ji Pinga i ambasada ove države će Ministarstvu sigurnosti BiH donirati 10.000 zaštitnih maski.

Prema želji donatora, maske će biti uručene Graničnoj policiji BiH, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državnoj agenciji za istraga i zaštitu (SIPA) i Službi za poslove sa strancima BiH.

(StarMo)