Naslovnica Politika Nastavlja se vanredna sjednica Skupštine entiteta RS

Nastavlja se vanredna sjednica Skupštine entiteta RS

89

Banja Luka — Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas nastavkom rasprave o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta, koje je na snazi od početka aprila.

To je i prva tačka zasjedanja, koje je juče obilježila burna rasprava i brojne optužbe vlasti i opozicije da li je trebalo uvoditi vanredno stanje u RS, ući u nabavku mobilne bolnice te da li su preduzete sve potrebne mjere tokom pandemije koronavirusa.

Dok iz vlasti tvrde da su radili u korist građana i RS te da je uvođenje vanrednog stanja bilo neophodno u datom momentu, poslanica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić je rekla da sve što su radili i jeste njihov posao, a da će ukazivati na poteze koji nisu dobri, a njih je, kako je rekla, bilo.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju parlamentu sinoć je rekao da su građani pokazali visok stepen odgovornosti, pridržavajući se zadatih mjera prevencije širenja koronavirusa.

Poslanici bi u nastavku posebnog zasjedanja trebalo da potvrde akte koje je donijela predsjednica RS Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja.

(StarMo)