Naslovnica BiH “Nasamo sa Putinom”: Dodika impresioniralo Putinovo “poznavanje detalja”

“Nasamo sa Putinom”: Dodika impresioniralo Putinovo “poznavanje detalja”

118
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banja Luci da će bh. entitet Republika Srpska nastaviti sa svojima aktivnostima vezano za otkazivanje “nametnutih rješenja” i da će kreirati rješenja koja “jesu u skladu s Ustavom”, kao i da “sve više ljudi u svijetu to razumije”.

Govorio je i o posjetu Ruskoj Federaciji i susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom koji je Dodik nazvao “kvalitetnim”.

“Nasamo smo Putin i ja razgovarali blizu sat vremena o svim pitanjima. Bila su pitanja vezana za ekonomiju, prije svega investicije za izgradnju gasovoda i cijenu struje, ali predsjednik Rusije se interesovao i o izgradnji srpsko-ruskog hrama i kako da to završimo i kako da se uključe ruski subjekti. Najviše vremena smo potrošili na politička pitanja. Rusija je svjedok potpisivanja Dejtonskog sporazuma i ima namjeru da očuva Dejtonski mirovni sporazum i ona to manifestuje na svaki mogući način. Razgovarali smo o tome šta je učinjeno i da je došlo do skrnavljenja Dejtona i Ustava BiH i da se pokušava svaliti krivica na RS, mada se sna da visoki predstavnik nije imao pravo da nameće nijedan zakon a on je to uradio 140 puta i to sam mu objašnjavao“, rekao je Dodik.

Dodao je da ga je “impresioniralo koliko je upoznat sa detaljima” te istakao da mu je Putin kazao da neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN – prenosi N1.

 

(StarMo)