Naslovnica Politika Naša stranka se sprema za vanredni Kongres

Naša stranka se sprema za vanredni Kongres

105

Sarajevo — Drugi vanredni izborni Kongres Naše stranke na kojem će se birati novi predsjednik ili nova predsjednica Naše stranke održat će se 4. septembra, odlučio je na danas održanoj sjednici Glavni odbor Naše stranke.

Članice i članovi Glavnog odbora danas su diskutovali i o reformi izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Naše stranke.

”Naša stranka će se zalagati za građansku državu, a to će se manifestovati kroz zastupanje osnovnih principa, i to: racionalizacija državnog sistema, ukidanje ili transformacija postojećih domova naroda, i borba za ustavnu kategoriju Ostalih. Nikada nismo i nećemo odustati od borbe da Ostali budu ravnopravni. Broj Ostalih, njihova uloga, i mehanizmi za zaštitu njihovih vitalnih interesa moraju biti potpuno jednaki onima koji stoje na raspolaganju konstitutivnim narodima. Ovim principima Glavni odbor Naše stranke dao je smjernice našem pravnom timu koji će u narednim sedmicama predstaviti vrlo konkretna i precizna rješenja”, poručio je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

(StarMo)