Naslovnica Mostar Naša stranka o “Mostar 2024”: Žao nam je, ali…

Naša stranka o “Mostar 2024”: Žao nam je, ali…

338
Tarik Tanović - Naša stranka Mostar

Sarajevo/Mostar — “Žao nam je što Mostar nema uslove da bude prijestolnica kulture, a još više što imamo samoprozvanu vlast koja se ovako ponaša i jedino je aktivna kad treba upirati prstom i okrivljavati one koji razmišljaju drugačije” – naglasili su iz Naše stranke, nakon optužbi da je jedan od krivaca za neuspjeh Mostara u pokušajima da postane Evropska prijestonica kulture upravo ova stranka – kazao je Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Mostar NS.

“Nije problem što Mostar nije postao prijestolnica kulture, koliko je problem što s ovakvom vlašću to ne može ni postati, a zbog neodržavanja izbora pitanje je kad ćemo uopšte imati novu vlast. Za odbijanje Mostara nije kriva Naša stranka već vlast koja grad nije mogla učiniti prihvatljivim za kandidaturu” – smatraju u ovoj stranci.

U Našoj stranci smatraju i da je “ovim odbijanjem Mostara za prijestolnicu kulture, međunarodna zajednica poručila da oni moraju sići s vlasti, a da su optužbe na račun drugih zbog vlastitog neuspjeha potez očajnika”.

(StarMo)