Naslovnica Mostar Naša stranka neće podržati nikoga u Mostaru!

Naša stranka neće podržati nikoga u Mostaru!

479
Predrag Kojović

Mostar — “HDZ i SDA  su nam ostavili jedinu mogućnost – da ne podržimo njihove kandidate – stoji u saopštenju Naše stranke, koje prenosi N1.

U saopštenju, između ostalog, stoji:

“U okolnostima u kojima te stranke nisu bile spremne odustati od svojih ranijih dogovora, Mostaru je neophodna jaka opozicija koja će ukazivati na njihove greške, otkrivati njihove afere i forsirati multietničku perspektivu Mostara. Nama je, kao i ranije, cilj da ponudimo drugačiju viziju, da budemo most između različitosti, vezivno tkivo Mostara, uvijek insistirajući šta je ispravno, jasno navodeći probleme i nudeći rješenja. Naše vijećnice su u potpunosti jedinstvene po ovom pitanju i oko toga smo od početka jasni. One će istim žarom nastaviti jedinstveno raditi na rješavanju stvarnih problema građana i građanki Mostara”, poručuju iz Naše stranke.

Dodaju i kako je Naša stranka “ostvarila zavidan rezultat, u svim dijelovima Mostara”, te da je potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija “vratila demokratiju u Mostar”.

“I danas smatramo da je Irma Baralija bila izbor koji bi okrenuo grad naprijed, deblokirao procese i ponudio u proteklim decenijama neviđenu perspektivu Mostaru. SDA i HDZ odbili su podržati to rješenje koje bi dalo nadu hiljadama mladih Mostaraca i Mostarki koji razmišljaju o odlasku iz svog grada”, naveli su iz Naše stranke.

(StarMo)