Naslovnica BiH Narednih dana oblačno i nestabilno vrijeme

Narednih dana oblačno i nestabilno vrijeme

106

Sarajevo — Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je prognozu vremana za naredna tri dana.

U srijedu, 10. augusta preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom prije podne i sredinom dana. U Hercegovini lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

Dan kasnije vrijeme će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 22 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

U petak, 12. augusta u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena Celzijusa, prenijeli su bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)