Naslovnica Region Naređena istraga – “Radna grupa” za sramni incident u Priboju

Naređena istraga – “Radna grupa” za sramni incident u Priboju

156
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Vulin izjavio da je počeo disciplinski postupak protiv osoba koje su se pojavile na snimku u kojem pjevaju „neprimjerene pjesme“ u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom.

Naređeno je formiranje radne grupe koju čine rukovodioci Uprave granične policije koji će održati sastanak sa rukovodiocima i starješinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

“Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju”, navodi se u saopštenju.

U Priboju se početkom godine pojavio snimak na kom se vidi kako grupa policajaca pjeva pjesmu, u kojoj se poziva da se u Novom Pazaru desi “novi Vukovar”, a u Sjenici “nova Srebrenica”.

Još jedan događaj desio se kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju identifikovali osamnaestogodišnjeg mladića koji je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara ove godine izazvao incident u kome se vrijeđaju građani druge nacije i vjere, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Odmah po objavljivanju snimka na društvenim mrežama i u medijima, na kome mladić pjeva pesmu neprimjerenog sadržaja, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo identifikovala učesnika ovog događaja“, navode iz MUP-a.

(StarMo)