Naslovnica Mostar Napadnuta žena; sukobili se migranti

Napadnuta žena; sukobili se migranti

558
foto: ilustracija

Mostar — U Policijsku upravu (PU) Mostar obratila se A.Ć. (1962.) i prijavila da je nad njom sinoć nešto prije 23 sata izvršeno razbojništvo u Splitskoj ulici, kod skretanja za tržnicu, javili su jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ona je izjavila da je, dok se kretala Splitskom ulicom, nepoznato lice upotrebom fizičke snage je oborilo na asfalt i ukrao joj tašnu, u kojoj se nalazio novac i dokumenti.

Ona je tom prilikom zadobila povrede neutvrđenog stepena. O svemu je upoznat Odjel krim. policije.

Iz MUP-a HNK-a je saopšteno i da je oko 22,10 sati PU Mostar obaviještena da je na adresi Trg Ivana Krndelja u Mostaru došlo do tuče migranata, te da je jedan migrant vozilom Hitne pomoći prebačen u RMC „dr. Safet Mujić“.

Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, koji su zatekli svjedoka B.B. (2003.) iz Maroka. On je izjavio da je nožem povrijeđen njegov brat od strane tri nepoznata lica migranta iz Maroka, koji su se udaljili prema Autobuskoj stanici.

U blizini lica mjesta pronađena su dva odbačena preklopna noža. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane pripadnika Sektora krim. policije i dežurnog tužioca.

Dežurni doktor se izjasnio da je povrijeđeno lice životno ugroženo. Svjedok je radi obavljanja službenih radnji doveden u prostorije Policijske uprave.

Međutim , on se nije dobro osjećao, te mu je pružena pomoć u bolnici „dr Safet Mujić“ gdje je zadržan na posmatranju.

(StarMo)