Naslovnica Život Napadnut sudija nakon meča u Mostaru

Napadnut sudija nakon meča u Mostaru

217
foto: ilustracija

Sarajevo/Jablanica — Nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je prema prvim informacijama presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen što je potvrđeno za portal Klix.ba.

“U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf“, rečeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a HNK.

Da je došlo do požara u tunelu Lendava, StarMo saznaje i iz Civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, u čijem se izvještaju za protekla 24 sata od srijede ujutro, 22. septembra, uz ostalo navodi kako je u noći između utorka i srijede, od 00:19 do 02:45 sati gorio jedan automobil u tunelu Lendava, u opštini Jablanica.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)